Bloemkoolrisotto


* Doe het bouillontablet met een halve liter gekookt water in een pan
  en voeg de bloemkoolroosjes toe
* Snipper de ui
* Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan
* Leg hierin de ansjovisfilets en laat ze "smelten"
* Fruit de ui, maar laat hem niet bruin worden
* Voeg de risottorijst toe en bak deze licht aan
* Voeg de witte wijn toe
* Blijf roeren tot de rijst alle wijn heeft opgenomen
* Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst juist onder staat
* Laat de rijst de bouillon opnemen door steeds te blijven roeren
* Wanneer de rijst alle bouillon heeft opgenomen, voeg je nieuwe bouillon toe
* Herhaal bovenstaande stappen net zo lang tot de rijst gaar is
* Wanneer de bouillon eerder op is kun je gewoon heet water toe voegen
* Voeg de bloemkool toe
* Roer deze stuk en goed door de risotto
* Haal de pan van het vuur
* Roer de kaas door de risotto en laat deze even met het deksel op de pan staan.  

Eet smakelijk!

 

 IngrediŽnten:
*
75 gram risottorijst
*2 ansjovisfilets
*1 eetlepel olijfolie
*1 ui
* 1/2 liter groentebouillon (van 1        bouillontablet)
*200 gram schoongemaakte bloemkoolroosjes
*1 glas droge witte wijn

*50 gram geraspte 30+ kaas